klanten waarderen ons 4,8 uit 5 ⭑⭑⭑⭑⭑
Offerte aanvraag

Moet ik webdesign uitbesteden?

13 november 2019

Eén van de eerste vragen die men zichzelf bij de wens voor een nieuwe website zal stellen is de vraag of men de website zelf gaat bouwen of dat men dit uitbesteed aan een designbureau of professionele webdesigner. Om een degelijk en verantwoord antwoord op die vraag te formuleren, zijn een aantal zaken van belang. Op de eerste plaats speelt natuurlijk de kennis die men zelf in huis heeft ten aanzien van het bouwen van website een rol. Daarnaast is ook zeker het doel dat men voor ogen heeft met de website een essentieel punt. Immers, wie van plan is om met de nieuwe website inkomsten te genereren, zal niets aan het toeval willen overlaten.

Wat wordt het doel van je website?

Niet alleen bedrijven, instellingen, ZZP’ers en organisaties beschikken tegenwoordig over een eigen website. Ook veel particulieren hebben de wens om via een eigen website informatie te delen over bepaalde onderwerpen. Soms doen zij dit via een blog en soms gewoon via een website waarop een reeks informatieve pagina’s worden weergegeven. Particulieren hebben vaak niet de wens om een zeer groot publiek te bereiken en velen zijn ook niet van plan om met hun website inkomsten te genereren. Voor hen is het zelf bouwen van een website niet alleen de meest voordelige optie, maar vaak beleven ze er ook nog eens veel plezier aan om de website zelf in elkaar te zetten.

Wil je echter met je website inkomsten genereren, bijvoorbeeld door producten te verkopen of diensten aan te bieden, dan is het bouwen van een eigen website misschien wat minder aantrekkelijk. Wie van plan is inkomsten met een website te genereren, zal met allerlei zaken te maken krijgen die van doorslaggevend belang zijn voor het succes van de website. Een website moet goed in elkaar steken, snel geladen kunnen worden en er zullen wellicht allerlei functionaliteiten ingebouwd moeten worden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een winkelgedeelte waar mensen producten kunnen bestellen en afrekenen of een formulier waarmee bezoekers meer informatie of een offerte kunnen aanvragen. Zaken die soms best lastig zijn om in een website te integreren. Niet iedereen zal hierbij over de benodigde kennis beschikken en zelfs als dat wel het geval is, zal er een hoop tijd verloren gaan aan de bouw van de website en alle onderdelen die moeten worden geïntegreerd.

Effectief bouwen

Heb je voldoende kennis in huis om een website te bouwen, dan kun je hiermee flink besparen op de kosten die nu eenmaal gemoeid zijn bij de bouw van een website. Heb je die kennis niet, dan is het al snel duidelijk dat je de bouw van je nieuwe website beter over kunt laten aan iemand die ervaring heeft in het bouwen van goede websites. Hiervoor kun je tegenwoordig kiezen uit tientallen design bureaus en honderden freelancer. Heb je de keuze gemaakt dat je een webdesigner of een designbureau inschakelt, dan is het een kwestie van goed je wensen op papier zetten en de juiste persoon te vinden die voor jou de website kan bouwen.

Tarieven voor het bouwen van een website lopen enorm uiteen. De ene webdesigner bouwt een website voor een paar honderd euro, terwijl de andere designers offertes afgeven die in de duizenden euro’s lopen. De verschillen zitten vaak in de tijd die men nodig heeft om een website te bouwen, of er gebruik wordt gemaakt van een Content Management Systeem en natuurlijk jouw specifiek wensen. Het mag duidelijk zijn dat een website met vijf pagina’s waar alleen informatie wordt weergegeven, een stuk goedkoper kan worden gebouwd dan een website waarin een webwinkel, een forum of een ledengedeelte in moet komen. Heb je ervoor gekozen een webdesigner in te schakelen, zorg dan dat je heel duidelijk kunt formuleren hoe de website eruit moet komen te zien en welke functionaliteiten er in de website verwerkt moeten worden. Heb je dat keurig netjes op papier staan, vraagt dan bij meerdere webdesigners en designbureau een offerte aan. Je krijgt dan een goed beeld van de mogelijkheden en aan de hand van jouw beschikbare budget, kun je vervolgens een verantwoorde keuze maken.

Lees ook 

Wat maakt een website goed?

Wie een website bouwt of laat bouwen, wil […]

Read More
Moet ik webdesign uitbesteden?

Eén van de eerste vragen die men zichzelf […]

Read More
Heeft webdesign invloed op SEO?

Een goede website ziet er niet alleen strak […]

Read More
Waarom moet mijn website responsive zijn?

In de laatste jaren is het gebruik van […]

Read More
Is het design van je website belangrijk?

Het belangrijkste doel van een website is doorgaans […]

Read More
Open-source eCommerce software

Er zijn verschillende open-software pakketten waarmee je een […]

Read More
Hoe ontwerp je een bedrijfslogo?

Een logo, ook wel een beeldmerk genoemd, is […]

Read More
Criminelen en spyware op het internet

Een tijdje geleden ontving Emilio, een 16 jaar […]

Read More
Het belang van een gerichte SEO strategie voor Startups

Het uitvoeren van een goede SEO strategie is […]

Read More
Nieuwe kansen voor SEO op online kansspelen

In Nederland staan we aan de vooravond van […]

Read More

Sparren over betere
online vindbaarheid

👋 Contactgegevens

Blue Bloq B.V.
#internetinbeeld.nl

Groeneweg 162 U
3981CP Bunnik
Nederland

KVK: 58266631
BTW: NL.862409263.B01

Telefoon:
+31 (0) 30 2600 600

Email:
info@internetinbeeld.nl

✍️Recente Berichten

1
Wat maakt een website goed?
Wie een website bouwt of laat bouwen, wil […]
1
Moet ik webdesign uitbesteden?
Eén van de eerste vragen die men zichzelf […]
1
Heeft webdesign invloed op SEO?
Een goede website ziet er niet alleen strak […]
1 2 3 10

👂 Over ons

Wij zijn een Website Design Bureau & Online Marketing Bedrijf en bestaat sinds 2008.
Algemene voorwaarden
Privacystatement 
Sitemap
2008 - 2022 🇳🇱 Dutch Design ©️ internetinbeeld.nl | Alle Rechten Voorbehouden
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram