Wie een website bouwt of laat bouwen, wil […]
Er zijn verschillende open-software pakketten waarmee je een webshop kunt inrichten. Echter het gevaar met open-source software is dat het jouw webshop kan maken of kan breken. Het gebruik van deze open-source software roept bij de vele gebruikers vragen op zoals: Is het een goede keuze voor mijn bedrijf? Is het krachtig genoeg om aan de eisen van mijn webshop te voldoen? Hieronder lichten we enkele bekende opties nader toe.
Als je je al verdiept hebt in de eCommerce-software, heb je waarschijnlijk al eens gehoord van Magento. Het is één van de grootste namen in de wereld van eCommerce-software. De Magento open-source eCommerce-software biedt de gebruikers alle hulpmiddelen die men nodig heeft voor het opzetten van een webshop. De betaalde versie van Magento biedt hiernaast ook krachtige tools waarmee een webshop bijvoorbeeld kan koppelen aan andere software pakketten. Gebruikers kunnen ook vooraf gedefinieerde thema’s aanschaffen waarmee men in zeer korte tijd de webshop kan aankleden. De Magento open-source software is een flexibel en compleet pakket waarmee men een functionele webshop voor alle soorten retail kan bouwen.
Het OpenCart open-source softwarepakket biedt alle basisfunctionaliteiten die men nodig heeft voor het opzetten van een webshop. Als deze basis functionaliteiten niet voldoen aan de eisen voor jouw webshop, heb je de mogelijkheid om het pakket verder uit te breiden met kant-en-klare modules. De gebruikersvriendelijke OpenCart eCommerce-software staat bekend om zijn overzichtelijke administratieve interface. Voor de kleinere webshops biedt het OpeCart basispakket voldoende kernfunctionaliteiten. Voor grotere en complexe webshops is het aan te bevelen om gebruik te maken van de verschillende aanvullende modules. Voor kleine bedrijven, waar de technische kennis ontbreekt, biedt OpenCart ook een cloud versie met een startprijs van ongeveer € 35,- per maand.
De osCommerce eCommerce-software is één van de oudste namen in eCommerce software. Er zijn meer dan 7.000 gratis integraties voor de software en het osCommerce platform biedt een enorm actieve community die dagelijks actief is. Omdat de osCommerce software al redelijk ‘oud’ is, heeft het pakket een ouderwetse uitstraling. Echte moet men wel beseffen dat deze ‘ouderwetse’ systemen hun functionaliteit meer dan eens bewezen hebben. Hierbij wordt, meestal vanuit de gebruikersgroep, op dagelijkse basis software uitbreidingen met moderne functionaliteit aangeboden. De ontwikkelaar van osCommerce is ook een samenwerking aangegeaan met een hostingsbedrijf waardoor de gebruikers voor een kleine € 10,- per maand gebruik kunnen maken van de online versie.
Naast de drie beschreven open-source eCommerce software pakketten zijn er nog tal van andere softwarepakketten in de markt beschikbaar. Bekende eCommerce open-source pakketten zijn bijvoorbeeld PrestaShop, Lightspeed, CCVshop, Spree Commerce en WooCommerce.
Een van de meest tijdrovende onderdelen van het overstappen naar een nieuw platform is het verplaatsen van alle digitale informatie die je in de loop van tijd hebt verzameld. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld de productgegevens, klantgegevens maar ook de bestelgeschiedenis, de leveranciers en de helpdesk. Natuurlijk zijn er standaard migratie pakketten beschikbaar waarmee je een aanzienlijk deel van deze informatie in korte tijd naar het nieuwe eCommerce systeem overbrengt. Alleen met een speciaal voor jou geschreven migratie pakket ben je in staat om praktisch alle gegevens over te hevelen naar het nieuwe eCommerce systeem. Dus bedenk dat het implementeren van een nieuw eCommerce software pakket alleen kans van slagen heeft als je goede voorbereidingen hebt getroffen en goed kan samenwerken met een betrouwbare leverancier van de software!
Er zijn vele koppelingen beschikbaar voor E-commerce software pakketten waarmee je de migratie kunt completeren. Met behulp van een koppeling koppel je jouw systeem met een extern systeem waardoor realtime inzichten en informatie uitgewisseld kunnen worden. Voorbeelden van veel gebruikte koppelingen die inzicht geven in de performance van je site zijn; Google Analytics en Google Webmaster Tools. Ter optimalisatie van processen kan je bijvoorbeeld ook kiezen voor een koppeling tussen je webwinkel en je boekhoudpakket. Hiervoor zijn diverse programma's beschikbaar.
Het belangrijkste doel van een website is doorgaans […]
Er zijn verschillende open-software pakketten waarmee je een […]
Het uitvoeren van een goede SEO strategie is […]
In Nederland staan we aan de vooravond van […]